Nuorten pm-kisat Valorinteellä 4.8., Masterseille MM-kultaa Barcelonasta !

Nuorten pm-kisat Valorinteellä 4.8., Masterseille MM-kultaa Barcelonasta !

Elokuun alussa järjestettiin nuorisoikäluokkien piirinmestaruuskilpailut ja kansalliset Valorintellä. Viestin riveissä esiintyi kolme uutta nostajaa.

Sara-Maria Luhtaniemi työnsi heti uuden piiriennätyksen 76 kiloa sarjaan 69 kg. Samalla tuli alle 23-vuotiaiden naisten piirinmestaruus (55+76=131).

Kansallisten ysikymppisessä Katariina Kananen sivusi tempauksen piiriennätystä ja paransi piiriennätystä työnnössä – näin myös yhteistuloksen ennätys meni uusiksi. Katariinan tulokset olivat 68+93=161. Tämä rikkoo samalla yleisen sarjan SM-kisojen tulosrajan, tosin painoluokat muuttuvat pian, ja päätöstä vanhoissa luokissa tehtyjen tulosten kelpoisuudesta ensi vuodelle ei ole.

Kolmas viestin uusista nostajista Ville Auvinen teki henkilökohtaisen kisaennätyksensä 90 tempauksessa, ja työnsi 105. Näin yhteistulosta kertyi 195, jolla kansallisten seiskaseiskan kolmossija. Kakkoseksi kilon paremmalla tuloksella Masters Marko Päivähonka (88+108=196), voiton vei Herakleen vierailija Runo Pyykönen 220 kilolla. Vanhempi Masters-kaksikko Kari Tarkiainen (156) ja Timo Koivunen (150) veivät sarjan muut sijat.

Ysinelosessa Risto Hård otti voiton 147 kilon yhteistuloksella.

Kisajuttu ja kaikki tulokset piirin sivuilla: http://painonnosto.raisanen.org/?p=1222

Teksti: Janne Riekkinen


Barcelonan Masters MM-kilpailuista 18.-25.8. saatiin iloisia uutisia. Timo Koivunen (M70 77 kg) ja Kari Tarkiainen (M65 77 kg) nostivat nimittäin molemmat maailmanmestareiksi! KelVi onnittelee maailmanmestareita! MM-kultakahveja ei olla aivan viime vuosina päästykään tarjoilemaan. Myös Marko Päivähonka nosti MM-kisoissa sarjassa M45 77 kg, mutta Markon kisat päättyivät valitettavasti kolmeen epäonnistuneeseen tempaukseen.

Huomion arvoista on, että Timo Koivusen saldo tältä vuodelta on Masters SM-kulta, Masters EM-kulta ja Masters MM-kulta. Sopii yrittää tehdä perässä!

Keljon Viestin painonnostajat löytyvät nyt myös Instagramista tunnuksella @keljonviesti, kuten yltä voi nähdä.

Teksti: Janne Riekkinen

Comments are closed.