Masters SM, Kalajoki 13.-15.4.2018

Masters SM, Kalajoki 13.-15.4.2018

Kalajoella kilpaillut Masters-ikäisten (35v ja vanhemmat) painonnoston SM-kilpailut olivat jälleen kerran menestyksekkäät viestiläisille.

KelVi:n nostajista ensimmäisenä lavalle perjantaina kapusi ikinuori, syksyllä 80v täyttävä Juhani ”Jussi” Oikarinen. Ja komeasti kapusikin, tehden 80-v ikäluokan 77kg sarjan uudet SE-lukemat niin työnnössä, kuin yhteistuloksessa. Jussin mestaruus tuloksella 43+63.

70-vuotiaissa KelVin toinen pieksämäkeläisvahvistus Timo Koivunen. Varmalla otteella 77-kiloisten mestaruus tuloksella 65+81.

65-vuotiaiden 85:n mestaruus sitten toiselle Pieksämäen miehelle, Kari Tarkiaiselle tuloksella 71+86.

Kuusikymppisten sarjassa 77:ssa Pekka Terho, joka pääsi esiintymään myös Puoli seitsemän TV-ohjelman suorassa lähetyksessä, nappasi sarjan pronssia. Saksitekniikkaan luottavan Pekan tuloksena 48+60. Linkki ohjelmaan Yle Areenassa (katseluaikaa huhtikuuhun 2019 asti): https://areena.yle.fi/1-4256876

Samassa ikäluokassa sarjaa ylempänä 85:ssa Jari ”Roudari” Saastamoiselle myös pronssinen mitali tuloksella 68+80.

Lauantaina kilpailivat nuorimmat ikäluokat. 45-vuotiaiden 85kg sarjassa Marko Päivähongalle lähes ylivoimainen mestaruus tuloksin 82+110.

Nelikymppisten sarjassa niin 105kg sarjan Jani Senilä kuin ”possusarjan” +105kg Tomi Nissinen taistelivat hurjan taistelun niin mitalista kun jopa mestaruudesta. Senilän tulos 90+117 riitti lopulta kovatasoisen sarja 5. tilaan. Viimeisen 124kg työnnön onnitustumisella Senilä olisi taistellut jopa mitalista. Yli 105:n Tomi Nissinen taisteli vammojen sävyttämän kevään huipennukseksi hopeaa 95+115 tuloksella. Viimeinen 132kg työntökin oli jo suorilla käsillä – päättyen kuitenkin 2-1 hylkäykseen. Onnistumisella sarjan mestaruus olisi ollut liki.

Nuorimman ikäluokan (35-vuotiaat) raskaassa sarjassa Mikko Vilen kärsi kirvelevän 1kg tappion sarjan voittajalle napaten hopeaa tuloksella 100+135.

Sunnuntaina nostovuorossa olivat 55-vuotiaat. 77:n voittokamppailusta odotettiin jopa tiukkaa Viestin Pekka ”Edi” Seppälän ja Rovaniemen Teuvo Tepsan välillä. Tällä kertaa kisa kääntyi kuitenkin jopa yllättävän helposti Seppälän hyväksi tuloksella 84+105.

Sarjaan ylempänä 85:ssa akillesvammasta kärsinyt Ari-Pekka Hyyppä nosti hopean tuloksella 80+95. Samassa sarjassa Risto Hård taisteli myös mitalista joutuen kuitenkin ankaran painonpudotuksen ja nivusvamman jälkeen tyytymään 4. sijaan tuloksella 66+88.

Joukkuekisassa KelVi:n pienehkö joukkue sijoittui viidenneksi jääden pronssisijasta ainoastaan 6 pistettä.

Kuvissa KelVin mitalisteista Pekka Seppälä ja Ari-Pekka Hyyppä, sekä Mikko Vilen ja Vihtavuoren Pamauksen Jukka Kivimäki.

Linkkejä Hannu Tiluksen kuviin kisoista: Risto Hård ja Pekka Seppälä nostamassa.

Tulokset: http://painonnosto.fi/tuloksia/3802-masters-sm-kilpailut-kalajoki

Comments are closed.