Piiriottelu KS-EP-KP

Piiriottelu KS-EP-KP

Lauantaina 18.3. nostetussa perinteikkäässä painonnoston piiriottelussa muodostivat viestiläiset ison osan piirimme joukkueesta.

Voitokkaassa naisten joukkueessa viestiläisten urakan aloitti Ida Leppänen 63kg sarjassa. Tempauksen 53kg ja työnnön 70kg riittivät kovatasoisen sarjan pronssiin. Samassa sarjassa Mari Kahilainen nosti kisojen ulkopuolisena temmaten ennätyksensä 46kg ja työntäen 62kg.

Naisten 69kg sarjassa Juulia Lautaoja naputti kuuden putken päätyen tulokseen 61kg + 74kg. Komea tulos riitti sarjan hopeaan, ainoastaan kilon Etelä-Pohjanmaan Anniina Mäkelälle häviten. Sarja oli muutenkin tiukka, sillä pronssimitalisti nosti taasen kilon Juuliaa vähemmän.

Naisten 75kg oli viestiläisten ja Keski-Suomen juhlaa. Heta Ojanen nappasi sarjavoiton 155kg yhteistuloksella. Emma Laakoli nosti ensimmäisen virallisen kisansa napaten sarjan kakkosijan 63kg tempauksella ja 75kg työnnöllä. Viivi Urpilainen urheili myös ulkopuolisena naisten 75kg sarjassa tehden 132kg yhteistuloksen.
Vuoden alusta naisten sarjat uusiuituivat. Naisten 90kg sarjassa viestin Satu Tiihonen nappasi pronssia 96kg tuloksella. Sarjavoitto Keski-Suomeen Huiman Mari Paanaselle.

Miesten puolella urakan ”Valorinteen karpaaseista” aloitti komealla tapaa 62kg sarjavoiton napannut Lassi Muhonen. Lassi paranteli reilulla kädellä comeback-kisansa yhteistulosta päätyen piiriottelussa 131kg yhteistulokseen.

77 kiloisissa Hemmo Markkula naputti tauluun pe-lukemat ja nappasi sarjavoiton 225kg yhteistuloksella. Janne Riekkisen kohtaloksi koitui tempauksessa ”kolme kolausta” – ensimmäistä kertaa miehen uralla.

Matti Keskiniemi miesten 85kg sarjassa nappasi sarjan kolmostilan 172kg yhteistuloksella. Mies vaikutti hiukan pettyneeltä kisan jälkeen omaan suorittamiseensa, mutta piiriottelun kaltaisessa tapahtumassa ei välttämättä ennätyksiin hurjastella. Tärkeintä on joukkueen etu.

105 kiloisissa Matti Kahilainen naputteli tauluun 210kg. Ensimmäisen työnnön jälkeen lähdettiin hakemaan 4. tilaa parempaa sijoitusta kovilla korotuksilla. Tällä kertaa raudat kuitenkin taivuttivat miehen.

Miesten raskaassa sarjassa ”vanha sotaratsu” Tomi Nissinen yllätti ainakin itsensä 108+150 yhdistelmällä. Sarjan pronssi kouraan nuorten pohojalaasten takana.

Tulokset painonnostoliiton sivuilla TÄSTÄ.

Mari Paanasen kirjoittama laajempi juttu piirin sivuilla TÄSTÄ.

Comments are closed.